Blocuri de 25 de etaje: Proiect ambitios de dezvoltare imobiliara in Iasi by Daily Group SRL

Blocuri de 25 de etaje: Proiect ambitios de dezvoltare imobiliara in Iasi by Daily Group SRL

Blocuri de 25 de etaje: Proiect ambitios de dezvoltare imobiliara in Iasi by Daily Group SRL

Proiect ambitios de dezvoltare imobiliara in Iasi: Daily Group SRL construieste complex urbanistic cu cladiri de pana la 25 de etaje.

Un proiect urbanistic aprobat în urmă cu trei ani de Consiliul Local Iași (CL) revine în atenție: firma suceveană Daily Group SRL, deținută de milionarul Ioan Pavel, va începe prima construcție de locuințe colective în Iași din cadrul Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Complexul prevede clădiri cu un regim de până la 25 de etaje, la o înălțime maximă de 115 metri.

Daily Group SRL a obținut certificatul de urbanism 194/2023 pentru modificarea și supraetajarea parțială a clădirii existente C33 și construirea clădirii C1 – locuințe colective, conform PUZ aprobat prin HCL 167/30.04.2023. Terenul deținut de Daily Group se află pe latura sud-vestică și a fost achiziționat în 2017 pentru suma de 1,9 milioane de euro.

În apropierea proprietății Daily Group, la vest de bld. Metalurgiei, firma Offce&Logistic intenționează să construiască un complex cu un regim de până la 20 etaje, imediat după Egros, proiect prezentat de Evo Imobiliare.ro într-un blog anterior.

Proiectul Daily Group a fost inițiat încă din 2018, iar în 2020 a fost aprobat PUZ-ul. În acest an, vor fi eliberate primele autorizații de construire. Complexul va cuprinde trei blocuri cu 25 de etaje, 4 imobile cu 10 etaje și corpuri de clădire cu regim mic de înălțime. Firma suceveană intenționează să amenajeze locuințe, birouri și servicii conexe.

Societatea este patronată de omul de afaceri Ioan Pavel, cunoscut pentru afacerile sale în mai multe domenii, printre care și automatele de cafea. În anii precedenți, firma Daily Group a fost inclusă în Top 500 Forbes.

Acest proiect ambițios de dezvoltare imobiliară aduce un plus de valoare pe piața imobiliară din Iași și reprezintă o oportunitate pentru investitori și locuitori să beneficieze de locuințe moderne și facilități conexe într-un complex rezidențial de înaltă calitate.

Proiect imobiliar uriaș în Iași, aproape de autorizare: Blocuri de 25 de etaje pe terenul fostelor hale Vinia

Iași, 21 martie 2023 - Unul dintre cele mai mari și ambițioase proiecte imobiliare propuse în ultimul timp în Iași se apropie de autorizare. Investiția Daily Group în Zona Industrială, pe amplasamentul fostelor hale Vinia, prevede construcția unor blocuri de locuințe impresionante, cu înălțimi de până la 115 metri și 25 de etaje. Acesta ar fi cel mai înalt ansamblu rezidențial din oraș.

Proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) propune construcția a trei blocuri cu 25 de etaje, două cu 10 etaje și alte trei cu regim mic de înălțime (2 etaje), pe un teren de aproape 40.000 mp din Zona Industrială Iași (bld. Chimiei 4). În prezent, pe teren se află 38 de construcții care vor fi demolate pentru a face loc noului ansamblu rezidențial.

Potrivit documentației PUZ, zona în care urmează să fie construite noile blocuri este bine echipată din punct de vedere al infrastructurii de transport, având acces atât pentru pietoni, cât și pentru vehicule prin bld. Metalurgiei. Drumul aferent laturii de vest dispune de 4 benzi de circulație, ceea ce facilitează accesul către proprietatea Daily Group.

Toate etapele procesului de autorizare au fost îndeplinite până în prezent, iar proiectul urmează să fie supus dezbaterii Consiliului Local (CL) în data de 30 aprilie. Având în vedere evoluția pozitivă a procedurilor, este de așteptat ca proiectul să fie aprobat fără probleme.

Odată finalizat, ansamblul rezidențial va aduce un suflu nou în zona industrială a orașului, transformând-o într-o zonă modernă de locuit. Acesta va contribui, de asemenea, la creșterea numărului de locuințe disponibile în Iași și la diversificarea ofertei imobiliare.

Transformarea zonelor industriale abandonate din Iași în zone locative: un pas esențial pentru orașul nostru

Introducere

Iași, unul dintre cele mai mari și mai importante orașe ale României, a fost martorul unei creșteri urbane și economice semnificative în ultimele decenii. Cu toate acestea, există încă zone industriale abandonate care așteaptă să fie transformate și reabilitate. În acest articol de blog, vom explora de ce este importantă transformarea acestor zone industriale abandonate în zone locative și cum poate contribui această inițiativă la dezvoltarea durabilă a Iașului.

1. Combaterea deficitului de locuințe

Una dintre cele mai presante probleme ale Iașului este deficitul de locuințe. Orașul a cunoscut o creștere demografică semnificativă în ultimii ani, iar cererea de locuințe a depășit oferta. Transformarea zonelor industriale abandonate în zone locative poate ajuta la reducerea acestui deficit și la asigurarea unor locuințe decente și accesibile pentru cetățeni.

2. Stimularea economiei locale

Zonele industriale abandonate aduc adesea cu ele un peisaj urban degradat, care poate avea un impact negativ asupra economiei locale. Prin transformarea acestor spații în zone locative, se pot crea noi oportunități de locuri de muncă și investiții în construcții, infrastructură și servicii conexe, stimulând astfel economia locală.

3. Îmbunătățirea calității vieții

Zonele industriale abandonate pot avea un impact negativ asupra sănătății și calității vieții cetățenilor, prin poluarea solului, a aerului și a apei. Transformarea acestor zone în locuințe va ajuta la remedierea acestor probleme de mediu și la crearea unor cartiere mai sănătoase și mai plăcute pentru locuitorii orașului.

4. Promovarea dezvoltării urbane durabile

Transformarea zonelor industriale abandonate în zone locative este o oportunitate de a promova dezvoltarea urbană durabilă în Iași. Acest proces poate încuraja utilizarea eficientă a resurselor, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și adaptarea la schimbările climatice, contribuind la crearea unui oraș mai verde și mai sustenabil.

5. Protejarea patrimoniului industrial

Multe dintre zonele industriale abandonate din Iași au o istorie și un patrimoniu arhitectural valoros. Prin transformarea acestor spații în locuințe, se poate proteja și valorifica patrimoniul industrial al orașului, asigurându-i viabilitatea pe termen lung.

Vezi și articolul:

Ne puteti contacta pe