Certificat energetic, audit energetic in Iasi - Evo Imobiliare

Servicii de obtinere a certificatului energetic in Iasi si imprejurimi, oferite de agentia imobiliara Evo Imobiliare 

Ce este certificatul energetic si de ce este important in Iasi
 
Certificatul de performanta energetica este un document important in Iasi, care atesta performanta energetica a unei cladiri. Acesta este necesar atat pentru vanzarea, cat si pentru inchirierea unei locuinte si este obligatoriu in cazul constructiilor noi sau a celor care urmeaza sa fie renovate. Lipsa certificatului energetic face ca tranzactiile imobiliare sa fie declarate nule.
 
Certificatul energetic furnizeaza informatii despre consumul specific de energie al unei cladiri, exprimat in kWh/m.p. suprafata utila, pentru iluminat, incalzire si apa calda pentru consum. De asemenea, acesta include informatii despre eficienta energetica a cladirii, prin incadrarea acesteia intr-o anumita clasa energetica. Astfel, eventualul cumparator sau chirias este informat oficial si direct despre performanta energetica a locuintei.
 
Certificatul energetic incurajeaza proprietarii sa imbunatateasca performanta energetica a cladirilor lor, facand astfel economii la facturile de energie si reducand emisiile de bioxid de carbon. In plus, conform unui studiu realizat de Agentia Internationala a Energiei, o imbunatatire a performantei energetice a cladirilor, proceselor industriale si transporturilor ar putea scadea necesarul energetic al globului cu aproximativ o treime pana in 2050.
 
In Iasi, certificatul energetic poate fi obtinut si de la agentia Evo Imobiliare prin colaborare cu un expert autorizat cu verificare de autenticitatea  a certificatului pentru a evita situatiile neplacute.
 
In concluzie, certificatul energetic este un document esential pentru proprietarii de locuinte si pentru potentialii cumparatori sau chiriasi, care furnizeaza informatii clare si oficiale despre performanta energetica a cladirilor din Iasi. Este important sa obtineti acest certificat si sa incurajati imbunatatirea performantei energetice a cladirii pentru a face economii la facturile de energie si pentru a contribui la protejarea mediului inconjurator.
 
Daca locuiti in Iasi si aveti nevoie de un certificat energetic pentru imobilul dumneavoastra, trebuie sa stiti ca acest proces implica intocmirea unui dosar cu acte si date tehnice specifice. In cazul apartamentelor, trebuie sa aveti documentul de proprietate si actul cadastral sau partiurile de arhitectura ale constructiei. Pentru cladirile mai mari, sunt necesare si cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii si planurile si descrierea instalatiilor existente.
 
Pentru a obtine certificatul energetic, este necesar sa furnizati informatii tehnice detaliate despre materialele de constructie utilizate si instalatiile de incalzire, de racire-climatizare, de ventilatie si de furnizari apa calda si rece. Procesul de emitere a unui certificat energetic dureaza de obicei una sau doua zile, iar costul poate varia in functie de factori precum localizarea, suprafata si numarul de camere al imobilului. Certificatul energetic impreuna cu auditul energetic al cladirii au o valabilitate de 10 ani.
 
Obtineti certificat energetic in Iasi cu ajutorul agentiei Evo Imobiliare - una dintre cele mai bune agentii imobiliare din Iasi. Serviciul de certificare energetica este disponibil acum la noi!
 
Pentru a afla mai multe detalii despre obtinerea unui certificat energetic in Iasi, puteti contacta echipa EvoImobiliare la numarul de telefon 0757858142 sau prin email la office@evo-imobiliare.ro. Asigurati-va ca respectati toate cerintele si furnizati toate informatiile necesare pentru a obtine un certificat energetic Iasi valabil si conform cu toate reglementarile in vigoare.
Ne puteti contacta pe