Family Start Romania: Sprijin Financiar pentru Tineri in Intemeierea Familiilor - Avantaje, Dezavantaje, si Procesul de Creditare

Family Start Romania: Sprijin Financiar pentru Tineri in Intemeierea Familiilor - Avantaje, Dezavantaje, si Procesul de Creditare

Family Start Romania: Sprijin Financiar pentru Tineri in Intemeierea Familiilor - Avantaje, Dezavantaje, si Procesul de Creditare

"Family Start" susține tinerii din România să își întemeieze familii!

Anunțat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse printr-un comunicat de presă, acest program oferă tinerilor posibilitatea de a accesa credite subvenționate în proporție de 75%. Prin colaborarea cu 4 bănci majore (CEC Bank, Exim Banca Românească, Libra Internet Bank și Techventures Bank) și 27 de bănci cooperatiste, programul se dovedește a fi o soluție financiară atractivă pentru cei care își doresc să își înceapă viața de familie.

Cine se poate bucura de avantajele acestui program? Tinerii cu vârste între 18 și 45 de ani, care doresc să își întemeieze o familie și care au un venit net pe membru de familie de până la 6.000 lei (sau până la 7.500 lei pentru familiile monoparentale). Cu o valoare maximă a creditului de 150.000 de lei (inițial 75.000 lei) și o durată de maxim 10 ani, inclusiv perioada de grație, programul se adaptează nevoilor și posibilităților fiecărui beneficiar.

Ce face acest program atât de atractiv? Dobânda aferentă creditului este subvenționată în proporție de 75%, iar comisioanele de analiză și administrare sunt subvenționate integral, facilitând astfel accesul la resurse financiare pentru cei interesați.

Cu un plafon total al garanțiilor de stat de 250 milioane lei pentru anul 2023, programul "Family Start" oferă oportunități unice pentru maximum 1.666 de beneficiari. Află cum poți beneficia și tu de această inițiativă care încurajează întemeierea familiilor în România!

Programul Family Start 2023 - Cheltuieli Eligibile pentru Familie și Binele Comun

Descoperă beneficiile Programului Family Start 2023 și cheltuiește cu încredere pentru nevoile tale familiale. Asigurăm sprijin financiar pentru următoarele categorii de cheltuieli eligibile:

Evenimente Familiale Fericite:

Acoperă costurile asociate cu evenimentele care conduc la obținerea statutului de soț și soție, cum ar fi cununia religioasă, cununia civilă sau ceremonia de căsătorie. Solicită plata în termen de 90 de zile de la data evenimentului, până la un maxim de 20.000 lei.

Bucură-te de Noul Membru al Familie:

Sprijină plata cheltuielilor legate de spitalizarea în cazul nașterilor.

Educația Copiilor - O Investiție în Viitor:

Suport financiar pentru cheltuielile legate de creșă, grădiniță și școală.

Mobilitate Familială:

Oferă posibilitatea de a achiziționa autoturisme noi/second-hand cu o vechime de maxim 5 ani sau autoturisme adaptate pentru persoanele cu dizabilități.

Învățare Continuă și Dezvoltare Profesională:

Sprijină cheltuielile legate de taxele de studii, masterat, doctorat, cursuri de calificare și perfecționare profesională. Include și cheltuieli pentru cărți de specialitate și rechizite.

Contribuie la Cunoaștere:

Sustine publicarea cărților sau a studiilor de specialitate, inclusiv în formate accesibile persoanelor cu dizabilități.

Explorare Științifică și Participare la Evenimente:

Acoperă taxele de participare la manifestări științifice și concursuri, precum și cheltuielile de transport asociate.

Tehnologie Accesibilă pentru Toți:

Sprijină achiziția de calculatoare, laptopuri, imprimante și aplicații informatice de specialitate, inclusiv cele adaptate pentru persoanele cu dizabilități.

Locuința Familială:

Oferă suport pentru parte/avans din prețul de achiziție/costul de construcție a unei locuințe, inclusiv cheltuieli legate de modernizare și eficiența energetică.

Sănătatea Dentară și Bunăstarea:

Acoperă costurile serviciilor dentare și intervențiilor chirurgicale pentru întreaga familie.

Sănătate și Tratamente Avansate:

Suport financiar pentru investigații și tratamente medicale complexe recomandate de medici specialiști.

Soluții Energetice Sustenabile:

Încurajează achiziția de soluții energetice durabile, cum ar fi panouri fotovoltaice, panouri solare și instalații eoliene.

Echiparea Casei:

Sprijină achiziția de electrocasnice și aparatură electronică în valoare totală de maximum 10.000 lei fiecare.

Descoperă libertatea financiară și bucură-te de viața în familie cu Programul Family Start 2023!

Family Start 2023 poate transforma visurile tale în realitate! Aplică acum pentru a beneficia de aceste cheltuieli eligibile și asigură-ți un viitor fericit alături de cei dragi.

Actualizare 2022: Sprijin pentru România - Family Start și Student Invest

Descoperă cele două inițiative cheie din pachetul "Sprijin pentru România" propus de coaliția PSD-PNL-UDMR pentru anul 2022: Family Start și Student Invest, cu un buget generos de 500 milioane de lei.

Programul "Family Start" vizează cuplurile cu vârste între 18 și 45 de ani care își întemeiază o familie, având venituri de până la 7.500 de lei nete pe familie (soți/parteneri). Acest sprijin financiar poate fi utilizat pentru diverse nevoi, inclusiv cheltuieli legate de nuntă, grădiniță, creșă, școală, achiziționarea unui autoturism de familie sau a unei locuințe (inclusiv plata chiriei), precum și pentru taxe de studiu.

Pentru anul 2022, plafonul de garantare este de 250 milioane de lei, permitând un număr maxim de 3.333 de beneficiari. Informații esențiale despre acest program:

Se acordă o singură dată.

Valoarea maximă a creditului este de 75.000 de lei (15.000 de euro), cu o garanție de 80% din partea Statului.

Dobânda, formată din IRCC+5.50%, și comisioanele sunt suportate de Stat din Fondul de Rezervă a Guvernului (nu și dobânda, ca în cazul Student Invest).

Perioada de acordare este de maximum 10 ani, inclusiv perioada de grație care nu depășește 5 ani de la acordarea creditului.

Beneficiile financiare ale acestui program includ:

Suport pentru diverse evenimente familiale, cum ar fi cununia religioasă sau civilă, cu o limită de 20.000 de lei.

Decontarea cheltuielilor de spitalizare în cazul nașterilor.

Acoperirea cheltuielilor pentru creșa, grădinița, școala, programe after-school, taxe pentru cursuri extrașcolare și achiziția de echipamente IT.

Avans pentru achiziția de autoturisme familiale noi.

Sprijin financiar pentru taxe de studii, inclusiv licență, master, doctorat, cărți de specialitate și rechizite.

Acoperirea cheltuielilor pentru publicarea cărților sau a studiilor de specialitate.

Suport pentru participarea la manifestări științifice și concursuri, inclusiv costurile de transport pentru deplasări.

Plata chiriei, cu un plafon de 300 euro/lună (la cursul BNR din ziua plății).

Contribuție/avans pentru achiziția unei locuințe.

Acoperirea costurilor pentru servicii dentare și intervenții chirurgicale.

Acest program oferă oportunități semnificative pentru familiile tinere, consolidând sprijinul financiar în diverse aspecte ale vieții cotidiene. Află cum poți beneficia de aceste facilități în cadrul programului "Family Start" pentru un start solid în viața de familie.

Descoperă Avantajele și Dezavantajele Programului „Family Start

În lumea finanțelor personale, Programul Family Start se remarcă prin beneficii și inconveniente distincte.

Unul dintre punctele forte ale acestui program este perioada de creditare extinsă, atingând un maxim de 10 ani. Această durată depășește cu mult cea a unui credit de nevoi personale, limitat la 5 ani, și oferă o perioadă de grație generoasă de până la 5 ani. În plus, un aspect semnificativ este acela că statul suportă comisioanele asociate, cum ar fi comisionul de analiză al băncii (0.20% la acordare) și comisionul anual de gestionare a garanției (0.40%).

Cu toate acestea, un dezavantaj notabil al programului constă în accesul exclusiv la credite cu dobândă variabilă, indexate conform IRCC. De exemplu, rata dobânzii în prezent se situează la 7,36%, comparativ cu un credit de nevoi personale cu o dobândă de la 6% (acordată cu virarea venitului și asigurarea).

În contrast, opțiunea unui credit cu dobândă fixă începe de la 6,90% (cu virare venit). În luna iulie, la actualizarea IRCC, dobânda acestui credit va crește la 8,15%, atingând un nivel de peste 9% începând cu 1 octombrie.

Aplicarea pentru un astfel de credit necesită furnizarea de documente justificative, consolidând astfel transparența procesului. Într-un mediu financiar în continuă schimbare, alegerea Programului Family Start trebuie evaluată cu atenție în funcție de nevoile și circumstanțele individuale.

Comunicat de Presă - EVO-IMOBILIARE.ro, Iași

EVO-IMOBILIARE.ro, Iași, aduce în atenția publicului un comunicate informative despre noutățile din domeniul imobiliar. 

Cele mai recente actualizări și tendințe, iar dacă ești pasionat de lumea imobiliară din România, Iași, nu rata și alte articole interesante: [ INFORMAȚII - ȘTIRI - NOUTĂTI ]. Rămâi conectat la evoluțiile pieței imobiliare cu EVO-IMOBILIARE.ro!

Ne puteti contacta pe