Certificat Energetic: Ce este, cum se obtine si cat este valabil?

Certificat Energetic: Ce este, cum se obtine si cat este valabil?

Certificat Energetic: Ce este, cum se obtine si cat este valabil?

Agentia Evo Imobiliare din Iasi va pune la dispozitie servicii de Audit Energetic si Certificat Energetic in Iasi, pentru ca obtinerea certificatului de performanta energetica sa fie simpla si usoara. Suntem aici sa va ajutam sa declarati si sa afisati performanta energetica a cladirilor dumneavoastra, astfel incat sa puteti imbunatati eficienta energetica si sa economisiti costuri. Contactati-ne astazi pentru a afla mai multe despre serviciile noastre profesionale si eficiente. 0757 858 142

Evo Imobiliare - Servicii complete de Audit Energetic si Certificat Energetic in Iasi. Obtineti un certificat de performanta energetica pentru cladirile dvs. si urmariti afisarea performantei energetice intr-un format unitar si usor de inteles. Expertiza noastra termica si energetica detaliaza caracteristicile constructiei si instalatiilor aferente, asigurand astfel o evaluare precisa a performantei energetice a cladirii dvs. Contactati-ne astazi pentru a afla cum putem imbunatati eficienta energetica a proprietatii dvs.0757 858 142

Pentru a beneficia de serviciile profesionale oferite de Evo Imobiliare pentru audit energetic si certificat energetic in Iasi, trebuie sa ne furnizati toate documentele necesare pentru raportul de audit. Expertii colaboratori auditori din cadrul Agentiei Evo Imobiliare sunt echipati cu echipamente de ultima generatie, pentru a efectua auditul energetic pe loc si a elibera certificatul energetic in regim de urgenta, in maxim 24 de ore. Audit Energetic Iasi / Certificat Energetic Iasi are sediul in Iasi, dar este capabil sa raspunda solicitarilor clientilor din intregul judet Iasi, avand flexibilitatea si resursele necesare. Procesul de audit energetic al cladirilor permite stabilirea solutiilor tehnice si economice pentru reabilitarea si modernizarea termoenergetica a cladirii, bazate pe rezultatele termice si energetice ale acesteia. Contactati Evo Imobiliare astazi pentru a va asigura ca cladirea dumneavoastra respecta normele energetice actuale.0757 858 142

Pentru obtinerea certificatului de performanta energetica, este necesar sa detineti contractul de vanzare-cumparare, planurile cladirii/apartamentului, fisa de cadastru OCPI si orice alta informatie legata de istoricul cladirii/apartamentului.

Pentru a obtine auditul energetic in Iasi, trebuie urmati urmatorii pasi:

Determinarea consumurilor reale de energie ale cladirii in conditii normale de functionare;

Intocmirea raportului de expertiza pe baza acestor date;

Stabilirea masurilor de modernizare energetica a cladirii in totalitatea sa, pe baza rezultatelor expertizei;

Intocmirea documentului numit raport de audit energetic.

Evo Imobiliare ofera servicii de audit energetic pentru constructii si instalatii, certificare energetica (elaborarea certificatelor de performanta energetica a cladirilor si unitatilor de cladire), consultanta energetica si expertiza termoenergetica. Pentru mai multe informatii despre aceste servicii in Iasi, contactati Evo Imobiliare. 0757 858 142

Ce este un certificat energetic, cum se obtine si cat este valabil? 

Un certificat de performanta energetica este un document care atesta nivelul de eficienta energetica al unei cladiri sau a unei locuinte. Acesta ofera proprietarilor si cumparatorilor de imobile informatii cu privire la consumul de energie si la costurile asociate cu aceasta. Certificatul include, de asemenea, recomandari pentru imbunatatirea performantei energetice a cladirii sau a locuintei, ceea ce poate ajuta la reducerea consumului de energie si a costurilor aferente.

Pentru a obtine un certificat de performanta energetica, proprietarii trebuie sa contacteze un evaluator autorizat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Evaluarea este efectuata prin inspectarea proprietatii si utilizarea unui program specializat pentru calcularea consumului de energie. Evaluarea poate include, de asemenea, analiza sistemelor de incalzire, ventilatie, aer conditionat si iluminare, precum si a izolatiei termice a cladirii.

Dupa finalizarea evaluarii, evaluatorul va emite un certificat de performanta energetica, care va contine informatii precum clasa energetica a proprietatii, consumul anual de energie, emisiile de dioxid de carbon si recomandari pentru imbunatatirea eficientei energetice.

Este important de retinut ca certificatele energetice sunt obligatorii in cazul vanzarii sau inchirierii unei proprietati, precum si in cazul receptionarii unei constructii noi. In cazul in care proprietarul nu detine un certificat de performanta energetica valabil, aceasta poate duce la anularea contractelor de vanzare-cumparare sau de inchiriere a proprietatii.

Certificatul energetic - ce este si cum ajuta la imbunatatirea eficientei energetice a locuintelor?

Certificatul energetic este un document oficial care indica performanta energetica a unei locuinte, exprimata prin consumul specific de energie total anual, precum si prin consumul specific de caldura pentru incalzire, apa calda si iluminat. Acest document este utilizat pentru a informa potentialii cumparatori sau chiriasi despre eficienta energetica a apartamentului sau casei, prin incadrarea in clasa energetica corespunzatoare.

Certificarea energetica este importanta pentru a incuraja imbunatatirea performantei energetice a cladirilor si a reducerii consumului energetic, ceea ce poate duce la scaderea emisiilor de bioxid de carbon. De fapt, conform studiului Agentiei Internationale a Energiei, imbunatatirea performantei energetice a cladirilor, proceselor industriale si a transporturilor ar putea reduce necesarul energetic al globului cu aproximativ o treime pana in anul 2050.

In concluzie, obtinerea unui certificat energetic este importanta nu numai pentru informarea potentialilor cumparatori sau chiriasi, ci si pentru a contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si la imbunatatirea eficientei energetice a cladirilor.

Obtinerea certificatului energetic in Iasi: Ghid complet pentru actele necesare

Daca doriti sa obtineti un certificat energetic in Iasi, trebuie sa urmati urmatorii pasi:

Asigurati-va ca detineti documentul de proprietate al imobilului sau actul de vanzare-cumparare.

Obtineti actul cadastral sau partiile de arhitectura ale constructiei.

Asigurati-va ca aveti cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva.

Furnizati informatii tehnice despre materialele de constructie folosite si echipamentele instalatiilor de incalzire, de racire-climatizare, de ventilatie, de furnizari apa calda si apa rece.

Contactati un expert autorizat pentru evaluarea energetica a cladirilor, care va efectua o inspectie a proprietatii dumneavoastra si va intocmi un raport de evaluare energetica.

Inainte de a putea emite certificatul energetic, expertul va analiza toate informatiile colectate si va realiza o evaluare energetica a proprietatii.

In cele din urma, dupa finalizarea evaluarii energetice, expertul va emite certificatul energetic.

Asigurati-va ca actele necesare sunt intocmite corect si ca toate informatiile furnizate sunt exacte. De asemenea, verificati daca expertul autorizat este calificat si are experienta necesara pentru a emite un certificat energetic precis si valabil.

Durata eliberarii certificatului energetic in Iasi - cat timp este necesar?

Aflati cat timp va fi necesar pentru a obtine un certificat energetic cu Evo Imobiliare pentru imobilul dvs din Iasi. In general, procesul dureaza doar o zi sau doua, iar auditorii sunt prompti in a raspunde la cereri si a colecta informatiile necesare.

Daca aveti nevoie de un certificat energetic pentru imobilul dvs din Iasi, probabil va intrebati cat timp va fi necesar sa obtineti acest document important. Ei bine, avem vesti bune: de obicei, procesul este destul de rapid si simplu.

In general, puteti obtine un certificat energetic in Iasi in una sau doua zile. Majoritatea auditorilor care ofera aceasta serviciu sunt foarte prompti in a raspunde la cereri si in a organiza o vizita la imobil pentru a colecta datele si informatiile necesare.

In timpul vizitei, auditorii vor inspecta imobilul si vor colecta informatii cu privire la izolarea termica, sistemul de incalzire si alte caracteristici relevante. Apoi, vor utiliza aceste informatii pentru a calcula consumul de energie al imobilului si pentru a emite un certificat energetic.

Dupa ce auditul este complet, auditorii vor intocmi si va vor furniza certificatul energetic. Acesta va contine o clasificare energetica, o estimare a consumului anual de energie si recomandari pentru imbunatatirea eficientei energetice a imobilului.

In concluzie, daca aveti nevoie de un certificat energetic pentru imobilul dvs din Iasi, nu ar trebui sa va faceti prea multe griji cu privire la timpul necesar pentru a obtine acest document. Cu un auditor prompt si eficient, puteti obtine certificatul in doar o zi sau doua.

Pret si perioada de valabilitate a unui certificat energetic pentru imobile in Iasi si nu numai.

Descopera cat costa un certificat energetic pentru imobilul tau din Iasi si alte regiuni, in functie de localizare, suprafata si numarul de camere. Afla si ca auditul energetic impreuna cu certificatul au o valabilitate de 10 ani.

Contacteaza Evo-Imobiliare la numarul de telefon 0757858142 sau prin Email office@evo-imobiliare.ro pentru detalii.

Ne puteti contacta pe