Cum pregatesti locuinta si cum sa faci fotografii care vand imobilul, case si apartamente de vanzare

Cum pregatesti locuinta si cum sa faci fotografii care vand imobilul, case si apartamente de vanzare

Cum pregatesti locuinta si cum sa faci fotografii care vand imobilul, case si apartamente de vanzare

 

Fotografiile joacă un rol incontestabil în anunțurile imobiliare. Oferă o primă impresie și pot aduce argumente bune în vânzare. Fie că vrei să închiriezi, fie să vinzi o locuință, merită să ai imagini făcute ca la carte.

De aceea, ți-am pregătit cele mai bune sfaturi pentru a realiza fotografii care vând, împărțite pe categorii pentru o mai bună înțelegere:

Categorii de sfaturi pentru fotografii imobiliare-Cum pregătești locuința pentru fotografiere

Pentru a crea fotografii bune, nu este suficient să ai un aparat foto profesionist. Aparatul ajută în proporție de 50%. Restul procentelor sunt câștigate de tot ceea ce înseamnă atenție la detalii. Pregătirea locuinței pentru imaginile de vânzare este esențială. Pentru ca fotografiile să fie impecabile, apartamentul trebuie să fie pe măsură, iar pentru asta, există câteva lucruri de care merită să ții cont.

Locuința scoasă la vânzare nu trebuie să aibă amprenta actualilor proprietari: Atunci când citesc anunțul și privesc fotografiile, clienții ar trebui să-și dea seama dacă se văd locuind în acea casă. Obiectele vechilor proprietari ar putea "limita" imaginația clientului. Poate că viitorii proprietari vor să-și creeze propriul stil. Dacă ai un decor cu multe detalii, poți crea riscul să-ți limitezi grupul de persoane care s-ar regăsi în el. De asemenea, nu prinde oameni în cadru, lasă locuința goală.

Curățenia și ordinea sunt importante: Un spațiu ordonat, curat, cu siguranță este mai atrăgător decât un apartament dezordonat. Așadar, înainte de a începe sesiunea foto, asigură-te că totul este în ordine. Aliniază masa și scaunele, ai grijă ca paturile să fie aranjate, ascunde bolurile de mâncare pentru animalele de companie, la fel și litiera pisicii, și coșurile de gunoi (dacă este cazul), pune pantofii de la intrare în dulap, astfel încât să nu se vadă, șterge praful de pe mobilă sau din alte locuri expuse.

Fii atent la detaliile din baie: Atunci când fotografiezi baia, nu lăsa prosoapele pe calorifer sau pe uscător, iar chiuveta păstreaz-o fără produse de igienă personală. De asemenea, trage perdeaua de la cadă și lasă capacul toaletei în jos. Un astfel de cadru va fi mai ordonat.

Casa ar trebui să fie amenajată minimalist: Obiectele decorative așezate pe rafturi sau pe mese pot limita imaginația viitorului client. Acestea pot încărca spațiul. De asemenea, înlătură covoarele de la intrare, bucătărie și baie, pentru a se putea vedea podeaua. Păstrează un decor cât mai simplu, minimalist.

Sfaturi utile pentru a realiza fotografii care vând:

Orice locuință are punctele ei forte. Important este ca imaginile să pună în evidență atuurile și să fie realiste în ceea ce privește întregul aspect. Pentru a pune într-o lumină bună apartamentul, garsoniera sau casa pe care vrei să o vinzi, folosește câteva trucuri simple:

Alege o cameră foto bună: Dacă ai cel puțin 8 megapixeli, camera foto a telefonului tău ar trebui să fie suficientă. Nu trebuie să investești acum într-un aparat nou, performant, doar să te asiguri că imaginile făcute sunt clare și au o rezoluție bună. Verifică dacă se văd bine atunci când le urci pe site.

Ține cont de numărul de pixeli recomandat: Pe site-ul Storia, într-un anunț poți adăuga până la 20 de fotografii cu dimensiunea minimă de 800x600 pixeli. Fișierele încărcate pot avea formatele: JPG, PNG sau GIF, iar mărimea lor trebuie să fie mai mică de 5 MB. Dimensiunea pe care ți-o recomandăm pentru fotografii este de 830x500 pixeli.

Evită lumina artificială când faci poze: Lumina influențează mult calitatea pozelor, dar și atmosfera pe care o creează. Aceasta poate oferi un efect vizual care să dea senzația de spațiu. Camerele pot părea mai mari și mai aerisite. Recomandat este să faci fotografiile pe timpul zilei, nicidecum seara sau noaptea. Lumina naturală este mai caldă, mai clară și pune detaliile în evidență. Dacă se poate, alege o zi senină. Ridică obloanele, trage draperiile. În acest fel, camerele vor fi mai luminoase și mai plăcute.

Încearcă diverse unghiuri: Nu te rezuma la un singur cadru pentru fiecare cameră. Fotografiază spațiul din mai multe unghiuri, apoi alege pozele care prezintă cel mai bine punctele forte ale locuinței. Selectează imaginile bune, în care camerele par spațioase și confortabile.

Capturează imagini la 360 de grade: Imaginile făcute la 360 de grade pot fi sferice, cum sunt cele de pe Google Street View, sau panoramice. Acestea conturează o imagine completă a locuinței tale, astfel încât viitorul proprietar poate primi mai multe informații din fotografiile tale. Dacă ai un view spectaculos de la balconul apartamentului, nu uita să-l pui în evidență printr-o astfel de fotografie. Pentru a captura imagini la 360 de grade cu telefonul mobil, ai nevoie de o aplicație ce oferă această posibilitate.

Fotografia de exterior - sfaturi utile:

Dacă vrei să vinzi sau să închiriezi o casă, fotografia de exterior este un „must-have în portofoliul de prezentare. De regulă, clienții vor să vadă imagini care surprind dimensiunea casei, raportul dintre grădină și casă, cum este așezată casa față de vecini, cum este situată intrarea față de drumul de acces. Dacă detaliile acestea sunt avantajoase și crezi că reprezintă un atu în vânzare, le poți evidenția prin intermediul imaginilor. De asemenea, ține cont de câteva recomandări:

La fel ca în cazul imaginilor făcute în interior, pregătește spațiul exterior înainte de sesiunea foto: Curăță terasa și calea de acces în casă. Curăță aleea de praf, frunze, noroi.

Îngrijește spațiul verde din jurul casei: Asigură-te că grădina arată bine și că iarba este tunsă.

Evită să surprinzi în imagini eventuale decorațiuni de sezon, ustensile de grădină, biciclete sau coșuri de gunoi: Menține o imagine curată și ordonată a curții.

Alege lumina potrivită pentru fotografiile de exterior, în funcție de cum este poziționată casa: Te poți orienta după celebrele ore de aur sau îți poți alege mai multe momente din zi în care să fotografiezi casa (dimineața, la prânz, seara).

Atunci când faci fotografiile, ai grijă ca soarele să nu bată în geamuri sau în alte suprafețe lucioase, pentru că imaginile vor fi deranjante: Încearcă să surprinzi casele într-o lumină naturală plăcută.

Surprinde locuința din mai multe unghiuri: Pentru a oferi o perspectivă completă a casei, fotografiază exteriorul din mai multe direcții.

Folosește un trepied, pentru a avea pozele cât mai clare: În special în fotografii cu expunere lungă sau în momentele în care lumina naturală nu este suficient de puternică, un trepied te va ajuta să obții imagini clare și stabile.

Alte sfaturi pentru a vinde rapid un apartament:

Dacă dorești ca tabloul să fie complet, este recomandat ca anunțul de vânzare să cuprindă mai multe fotografii, atât cu interiorul locuinței, cât și cu exteriorul acesteia. Asigură-te că ai cel puțin o fotografie principală atractivă și promițătoare. De asemenea, descrierea și filtrele potrivite pot influența interesul cumpărătorilor:

Completează descrierea: Prezintă pe scurt caracteristicile principale ale locuinței, cum ar fi numărul de camere, suprafața, dotările, vecinătățile și altele care pot fi relevante pentru potențialii cumpărători.

Filtrele sunt importante: Asigură-te că selectezi corect tipul de proprietate, zona, prețul și alte caracteristici relevante. Aceste filtre vor ajuta cumpărătorii să găsească mai ușor anunțul tău.

În concluzie, fotografiile de calitate sunt esențiale pentru a atrage potențialii cumpărători și a vinde rapid o locuință. Investește timp și atenție în pregătirea locuinței și în realizarea fotografiilor, pentru a obține rezultate optime în procesul de vânzare. Prin urmarea sfaturilor noastre și folosirea platformelor specializate, vei avea șanse mai mari de a atrage potențiali cumpărători și de a încheia tranzacția într-un timp cât mai scurt. Succes în vânzarea locuinței!

Ne puteti contacta pe