Garsoniere de vanzare Galata, vanzari garsoniere Galata
0 rezultate gasite

Nu s-au gasit rezultate care sa corespunda criteriilor dvs!

Informatii despre cartierul Galata

Galata, Iasi

Galata este unul din cartierele municipiului Iasi.
 
Denumire pare a fi preluata dupa numele unei suburbii in Constantinopole.
Cartierul Galata se afla in partea de sud a orasului, pe una din cele 7 coline legendare ale Iasului, Galata. Prin el trec raurile Nicolina si Bahlui.
Asezat la poalele dealului cu acelasi nume, pe care s-a ridicat in secolul XVI manastirea Galata, impartit de Calea Galata in alte doua cartiere mai mici, Galata 1 si Galata 2, Cartierul Galata a fost construit intre anii 1975 si 1980, pe locul unde altadata existau locuinte insalubre si un camp unde pasunau animalele locuitorilor din zona.
 
Existenta, Statiunii balneo-climaterice Nicolina, unitate ce apartine Manastirii Galata, a monumentului ridicat in cinstea eroilor din primul razboi mondial, precum si dotarile materiale consistente, ofera locuitorilor conditii de trai si recreere dintre cele mai bune.
 
In trecut, raurile Bahlui si Nicolina formau o mlastina la poalele dealului Galata, care se intindea pana la manastirea Galata. Mlastina a fost secata datorita expansiunii orasului, aici existand acum bogate resurse de namol si izvoare cu un continut ridicat de sulf.
 
Aceste resurse au fost fructificate prin construirea unui complex balnear numit Nicolina, baile de aici avand cel mai mare continut de sulf din Europa.Pe timp de vara, plajele pentru tratament seamana cu litoralul romanesc din cauza sutelor de persoane ce vin aici. Plajele sunt impartite in zone pentru barbati si pentru femei, aceste zone fiind limitate de un gard inalt.
 
Statiunea, situata in imediata vecinatate a cartierului, organizata in 1980, cunoscuta si ca „Baile Purcica”, este o statiune balneara de ofera tratamente cu apa sulfuroasa, supranumita „apa tineretii vesnice”. Ape cu aceeasi concentratie de sulf mai exista si in Caucaz, fara a fi insa folosite in scop terapeutic.
 
Multumita amplasarii cartierului, acesta fiind izolat de zona centrala a orasului prin calea ferata si raul Bahlui, in cartier se gasesc foarte multe locuinte ale oamenilor instariti, ce doresc sa stea departe de agitatia orasului.
 
In cartierul Galata se afla si Spitalul Clinic de Recuperare ridicat in 1978, spital care beneficaza nemijlocit de serviciile statiunii balneare Nicolina, si policlinica pentru sportivi.
 
La poalele dealului Galata curge raul Nicolina.
 
Cartierul Galata are ca si cartiere invecinate cartierele Nicolina-CUG si Mircea cel Batran.
 
Mijloace de transport public prin Galata sau apropriere, Iasi, Zona Metropolitana Iasi, Iasi, Romania
Autobuz: 30, 30B, 36, 28, 44, 44B, 47, 52
 
Agentia imobiliara din Iasi, Evo Imobiliare va prezinta
"Apartamente cu 1 camera de vanzare si inchiriat Iasi in zona Galata"
"Apartamente cu 2 camere de vanzare si inchiriat Iasi in zona Galata"
"Apartamente cu 3 camere de vanzare si inchiriat Iasi in zona Galata"
"Apartamente cu 4 camere de vanzare si inchiriat Iasi in zona Galata"

Copyright © 2022 Evo Imobiliare